athlete face

marco pistolesi

Wingsuit Skydiving

“Vad får er att tro att jag utsätter mig för risker? Det är en av myterna kring min sport. Fallskärmshoppning är inte farligt, inte värre än att cykla eller åka bil.”

Vem är jag?

Jag utövar wingsuit skydiving
Jag föddes i Treviso, 1979
Bosatt i Treviso

Athlete Main Picture

Min sport

Vingdräkten, wingsuit på engelska, är en speciell hoppningsdräkt som ökar hopparens kroppsyta genom att ge den en vingprofil, och på så sätt förvandla hastigheten som gravitationskraften ger till en glidflygtur: istället för ett fritt fall på 200 km/h omvandlar den energin till en horisontell hastighet på cirka 150 km/h och nedåtgående hastighet på 40 km/h, men det är även möjligt att flyga uppåt.

Inom fallskärmshoppning har det precis blivit en officiell disciplin och utvecklas i rasande fart.

Vingdräkten används även för att kasta sig från berg, i detta fall pratar man om BASE jumping och inte fallskärmshoppning, två aktiviteter som trots att man använder liknande utrustning inte ska förväxlas: fallskärmshoppning är nämligen en del av Flygvapnet, och sköts och kontrolleras av samma enheter som reglerar linjeflygen.

“Kärleken till denna sport uppstod när jag insåg att jag fullt ut kunde 'pilotera' min kropp i luften. Jag har arbetat som pilot men under de åren tittade jag inte på himlen med samma uppmärksamhet, beundran och förståelse som jag än idag, efter 14 år av fallskärmshoppning, förtrollas av att beskåda den. Wingsuiten har lärt mig att drömma på nytt”.

2016

Tredje plats i Italienska mästerskapen

2015

Tredje plats i PPC Cup Ungern

2015

4 italienska rekord och 1 europeiskt rekord

Min kalender

24 | 09

Reggio Emilia, italienskt lagrekord

02 | 11

Florida, första världsmästerskapen

Newsletter Sign

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Dina uppgifter lämnas inte vidare till tredje part.