athlete face

simone origone

Speed Skiing

“Min mest enastående upplevelse?
Jag har haft turen att hittills i mitt liv fått uppleva väldigt mycket,
därför är det en svår fråga att besvara... Första gången jag räddade
ett liv som räddningsarbetare, den fantastiska expeditionen
till K2 2014 och mitt första världsrekord 2006”.

Vem är jag?

Jag utövar speed skiing
Född i Aosta, 1979
Bor i Champoluc, i Valle d’Aosta

Athlete Main Picture

Min sport

Den flygande kilometern (förkortat FM), även känt som höghastighetsskidåkning, är en skidåkningsgren som går ut på att åka nerför en brant backe och försöka komma upp i en så hög hastighet som möjligt. Hastigheten mäts längst ner i backen under 100 m. Speed skiing är idag den snabbaste icke-motoriserade sporten som utövas på land.

“Under mina tävlingar har jag nästan alltid kontroll över det jag gör och det är fullt nödvändigt, när jag tappar den beror det på att jag gjort något fel eller att något gått galet. Det hade varit dumt att tycka om att släppa kontrollen när man står på ett par skidor i över 200 km/h! När jag klättrar i berg försöker jag ha allt under kontroll och att hela tiden vara alert. Tyvärr är naturen opålitlig och kan inte kontrolleras”.

Mina vinster

Jag är den mest framgångsrika atleten någonsin inom den flygande kilometern; inom skidåkning är jag den som vunnit flest världsmästerskapstitlar inom en enskild disciplin (nio gånger mellan 2004 och 2016), fem guldmedaljer och en silvermedalj i världsmästerskap, tre världsrekord 2006/ 2014/ 2015. Obesegrad rekordhållare i 10 år, endast en person har lyckats hålla det längre inom vår disciplin. Min personliga hastighet just nu är 252,987 km/h.

Min kalender

Jag håller på att träna inför nästa säsongs världscup och världsmästerskap, för att slå ett nytt rekord.

Newsletter Sign

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Dina uppgifter lämnas inte vidare till tredje part.