De bästa apparna för att planera semestern (och överleva!)

De bästa apparna för att planera semestern (och överleva!)

Tara Roskell Publicerad den 12/13/2023

Om du funderar på att boka din nästa semester har vi massor av appar för dig. Från att hitta boende till packningstips, från husdjurspassning till säkerhet – det finns en app för alla.

Planera din semester

Google Trips

(iPhone/Android)

Appen Google Trips är en komplett reseplanerare. Inte nog med att du kan ha hela din resplan tillgänglig på ett och samma ställe (den samlar in e-post direkt från Gmail), den är också tillgänglig offline. När du väl har kommit fram till din destination kan du organisera dina dagar, hitta aktiviteter att göra och matställen att äta på.

TripIt: Travel Planner

(iPhone/Android)

När du bokar flyg, hotell eller bil kan du vidarebefordra e-postmeddelandet till plans@tripit.com. TripIt-appen organiserar alla bokningar för att skapa en enda resplan som du också kan komma åt online.

Booking.com

(iPhone/Android)

Booking.com är ett enkelt sätt att hitta hotell och lägenheter på din valda destination. Boendet betygsätts av användarna. Via appen är det också enkelt att redigera och avboka bokningar.

AirBnB

(iPhone/Android)

Hitta privata rum eller lägenheter för din semester. När du hyr mindre semesterbostäder kan du också dra nytta av den lokala värdens råd och kunskap.

KAYAK Flights, Hotels & Cars

(iPhone/Android)

KAYAK-appen söker igenom hundratals resesajter för att hitta de bästa erbjudandena på flyg, hotell och hyrbilar.

TripAdvisor

(iPhone/Android)

TripAdvisor-appen är perfekt för att söka efter recensioner om semesterboende, matställen, turer och sevärdheter. Du kan också se dina vänners recensioner av platser som de rekommenderar.

Hostelworld: Hostels & Hotels

(iPhone/Android)

Om du har en snäv budget och letar efter boende kan Hostelworld vara appen för dig. Du kan söka bland tusentals vandrarhem, hotell och bed & breakfast i 170 länder.

Transport

TL EU (Trainline EU)

(iPhone/Android)

Hitta och köp tåg- och bussbiljetter i Europa direkt från din mobiltelefon.

Rome2rio

(iPhone/Android)

Genom att ange två platser kommer denna app att visa dig möjliga resealternativ (flyg, tåg, färja, samåkning och biluthyrning) tillsammans med information om lokala bokningar och boende.

Navigering och guider

Navigazione e guide

CityMapper

(iPhone/Android)

Om du behöver hjälp med att hitta rätt i världens mest kända städer kan du ta en titt på CityMapper. Appen innehåller avgångar i realtid, transportkartor och varningar om trafikstörningar.

Google Maps

(iPhone/Android)

Google Maps är ett enkelt sätt att ta sig runt och nå din destination, till fots eller med bil. Du kan också hitta lokala attraktioner, platser att besöka och matställen.

Maps.me

(iPhone/Android)

Om du befinner dig på semester utan internet- eller mobiluppkoppling är det inget problem med Maps.me. Den här appen erbjuder offlinekartor som kan hjälpa dig att navigera utan att använda mobildata.

Vad du ska packa

Packing Pro

(iPhone)

Får du ångest av att packa? Den här appen kan göra ditt liv mycket enklare. Du kan skapa dina egna personliga packlistor eller börja med en exempellista, inklusive “par”, “camping”, “affärsresa”, och anpassa den efter dina behov. Därefter kan du hitta andra saker som du vill ta med dig och lägga till dem på listan.

PackPoint

(iPhone/Android)

Packpoint fungerar lite annorlunda än Packing Pro. Du kan välja kön, vart du ska, hur länge resan varar och vilka aktiviteter du ska ägna dig åt. Baserat på dina val kommer PackPoint att föreslå en lista med saker att välja mellan som utgångspunkt.

Evenemang på din destination

Eventbrite

(iPhone/Android)

Använd Eventbrite-appen för att ta reda på vilka evenemang som äger rum i närheten av din semesterdestination. Du hittar allt från konserter, festivaler, konferenser, kurser och till och med några gratisevenemang. Du kan också se vilka evenemang dina vänner kommer att delta i och köpa biljetter till betalda evenemang direkt från din mobiltelefon.

Meetup

(iPhone/Android)

Meetup är perfekt för att hitta små grupper av människor som delar liknande intressen som du i ditt närområde. Även här hittar du allt från hälso- och wellness-evenemang till tekniska sammankomster och grupper av människor som rastar sina hundar.

Travltalk

(iPhone/Android)

Travltalk sammanför dig med andra resenärer i närheten av där du befinner dig. Perfekt för vandrare och driftiga personer som vill utforska området, träffa andra människor, dela äventyr och dela på kostnaderna för boende och aktiviteter.

Foursquare City Guide

(iPhone/Android)

Hitta enkelt restauranger, barer och saker att göra i närheten av din plats tillsammans med användarrecensioner.

Festivalälskare

Tent Finder (Android) or BC Tent Finder (iPhone)

Med dessa appar behöver du aldrig mer gå runt och leta efter ditt tält, eftersom de kan spara din plats via GPS. Det betyder att du kan åka vart du vill och njuta av festivalen och veta exakt hur du ska hitta rätt bland alla tält som ser ut som ditt.

Find My Friends

(iPhone/Android)

När du är på en festival är det lätt att komma bort från dina vänner i folkmassan. Den här appen visar var dina vänner befinner sig så att du enkelt kan hitta dem igen.

App för barn på semester

Hoop

(iPhone/Android)

Om du letar efter aktiviteter som kan underhålla barn upp till 11 år på semestern kan Hoop vara rätt app för dig. Upptäck tusentals barnvänliga aktiviteter nära dig. Massor av gratisaktiviteter finns också med. Alla evenemang/aktiviteter har en åldersrekommendation, så att du kan se om de är lämpliga för dina barn.

Kidadl

(iPhone/Android)

Denna app är särskilt användbar om du besöker London som semestermål. Den erbjuder massor av evenemang och aktiviteter för dig och dina barn i staden.

App för husdjur på semestern

BringFido

(iPhone/Android)

Om du planerar att ta med din hund på semestern är BringFido en mycket användbar app. Den hjälper dig att hitta hotell, stränder och hundvänliga platser dit du kan ta med din fyrbenta vän. Den visar också recensioner från andra djurägare som du.

Pawshake

(iPhone/Android)

Om du behöver någon som kan ta hand om ditt husdjur medan du är på semester och tanken på en kennel inte tilltalar dig, kanske du vill kolla in Pawshake. Pawshake hjälper dig att hitta lokala djurskötare, som recenseras av andra användare som redan har använt deras tjänster.

Kolla vädret/väderprognosen

BBC Weather

(iPhone/Android)

Appen BBC Weather täcker inte bara Storbritannien, utan många andra destinationer runt om i världen. Du kan snabbt se väderprognosen för den aktuella dagen och upp till 14 dagar i förväg.

My Tide Times

(iPhone/Android)

Oavsett om du är en hängiven surfare, fiskare eller bara vill tillbringa lite tid på stranden, kan My Tide Times hjälpa dig att veta när tidvattnet kommer att vara högt eller lågt.

Ringa från utlandet/Telefoner och teknik

Om du har tillgång till Wi-Fi på utlandssemestern, varför inte utnyttja det för att ringa billiga eller gratis samtal?

Skype

(iPhone/Android/Windows)

Om du har Wi-Fi kan du använda Skype för att ringa andra Skype-användare. Du kan också ringa personer på fasta nummer eller mobilnummer, men det är en betaltjänst som kräver ett abonnemang eller en kredit. Beroende på var du befinner dig och hur många samtal du planerar att ringa kan detta dock fortfarande vara ett billigt alternativ. För att ringa obegränsat till fasta telefoner och mobiler i USA kostar det t.ex. 2,40 pund för 1 månad.

Facetime

(iPhone)

Om du har en iPhone är Facetime-appen redan integrerad i din telefon. Du kan använda Facetime för att antingen ringa eller videosamtala (via Wi-Fi) med en annan iPhone/iPad- eller Mac-användare.

WhatsApp

(iPhone/Android/Windows)

Med WhatsApp kan du ringa och videosamtala med andra WhatsApp-användare via din telefons internetanslutning. Om du har tillgång till Wi-Fi kommer samtalen därför att vara gratis.

Semesterpengar

eCurrency

(iPhone)

Om du behöver ett snabbt sätt att kontrollera priser i din lokala valuta när du är på semester kan eCurrency vara något för dig. Du kan snabbt konvertera valutor och den fungerar med eller utan internetuppkoppling.

XE Currency

(iPhone/Android/Windows/Blackberry)

Denna app är tillgänglig på flera plattformar. Den låter dig konvertera valutor och spåra växelkurser i realtid.

Splitwise

(iPhone/Android/Windows)

Om du åker på semester med vänner och behöver dela upp kostnaderna för måltider eller boende gör Splitwise livet enklare. Du kan lägga till personer med hjälp av deras e-post, lägga till beloppen och låta programvaran bearbeta uppdelningen. Splitwise har också en annan användbar app för att dela upp restaurangräkningar som heter Plates by Splitwise.

Översättning/språkinlärning

Google Översättare

(iPhone/Android)

Ett snabbt och enkelt sätt att översätta ord och fraser när du är utomlands. Appen kan användas med eller utan internetuppkoppling. Du kan även ta en bild av en text, t.ex. en vägskylt, och vänta på att appen ska översätta den åt dig.

Duolingo

(iPhone/Android/Windows)

Om du vill lära dig eller förbättra dina språkkunskaper innan du åker, prova Duolingo. Det är en gratis språkinlärningsapp som ger dig frågesporter och aktiviteter att slutföra. Du kan både höra och se orden.

Skål

TripWhistle Global SOS

(iPhone)

En enkel men användbar app som visar internationella nödtelefonnummer för resenärer utomlands. Du kan också ringa numren direkt från appen.

Flashlight Apps

Har du någonsin återvänt till ditt hotell utan att kunna se vart du var på väg? Dessa appar förvandlar din mobiltelefon till en ficklampa och hjälper dig att hitta tillbaka.

Ruddy Rooster ficklampa (Android) & ficklampa (iPhone)

UVLens

(iPhone/Android/Windows)

Den här appen kan berätta för dig när det är säkrast att vistas i solen och när det är bäst att täcka sig. Den erbjuder också ett hudtypstest så att du kan ta reda på hur länge din hud kan utsättas för solen.

First Aid by British Red Cross

(iPhone/Android)

Man vet aldrig vad som kan hända på semestern! Den här appen lär dig första hjälpen-tekniker som kan visa sig vara mycket användbara.

Säkerhet

Arlo säkerhetskameror och appar

(iPhone/Android)

Om du vill ha lite extra säkerhet när du är på semester kan du överväga att investera i ett säkerhetssystem med trådlös kamera. Du kan välja hur många kameror du behöver och sedan sätta upp dem i eller utanför ditt hem. Med hjälp av Arlo-apparna kan du övervaka ditt hem i realtid eller bli varnad om kamerorna upptäcker rörelser.

Trusted Housesitters

(iPhone/Android/Windows)

Ett billigt sätt att se till att ditt hem inte försummas när du är på semester är att anförtro det till “hussittare”. Vissa av dem kan även ta hand om dina husdjur.

Prey Project

(iPhone/Android/Desktop)

Håll mobiltelefoner, surfplattor och datorer säkra på semestern genom att installera Prey. Om du tappar bort din mobiltelefon eller om den blir stulen kan du använda en annan enhet för att komma åt den och markera den som “borttappad”. Prey kommer att försöka spåra din mobiltelefon genom att samla in bilder och platser. Du kan också fjärrlåsa din mobiltelefon, hämta eller radera data eller larma.

Vi hoppas att du har nytta av dessa appar och att du får en trevlig semester.