12 podcasts för kreativa människor att få inspiration från

12 podcasts för kreativa människor att få inspiration från

Tara Roskell Publicerad den 12/13/2023

Om du någonsin känner att du behöver lite extra motivation, eller kanske lite “virtuellt” sällskap när du reser eller arbetar med ditt kreativa projekt, kolla då in dessa fantastiska kreativa podcasts som säkert kommer att inspirera dig.

Your Creative Push

Your Creative Push skapades av Youngman Brown, även känd som Mike Young. År 2015 var Mike passionerat intresserad av att skriva, men blev nedslagen av det faktum att han inte kunde hitta tid att ägna sig åt sitt kreativa geni. Han började därför leta efter inspiration i podcasts. Han kunde inte hitta en podcast som skulle hjälpa honom att övervinna den kreativa blockering som grep honom, så han bestämde sig för att skapa sin egen. Your Creative Push innehåller intervjuer med kreatörer som arbetar inom olika områden och i olika skeden av sin verksamhet. Varje kreatör berättar sin historia och förklarar vad som fungerade i deras karriär. Även om de kommer från olika områden är det lätt att identifiera sig med de flesta av dem. Men om du specifikt letar efter inspiration inom din kreativa nisch har Youngman precis det du behöver.

Art for All

Art for All är en podcast som fokuserar på att skapa konst och göra konst tillgänglig för alla. Även om du för närvarande känner att du inte har någon konstnärlig talang kan den här podcasten övertyga dig om motsatsen. I avsnitten är det ofta bara Danny Gregory som pratar om ett ämne, till exempel “Rädslan för att rita”. Danny har en av dessa extraordinära filmröster som kan berätta en fantastisk historia. Han uppmuntrar dig också att skapa något medan du lyssnar på ett avsnitt. Danny Gregory har skrivit och illustrerat flera bästsäljare om konst och kreativitet och är en av grundarna till Sketchbook Skool,, så han vet verkligen vad han pratar om.

3 Point Perspective

Om du har hört talas om den enormt populära konst-/illustrationsutmaningen Inktober, känner du redan till en av presentatörerna av 3 Point Perspective, Jake Parker. Tillsammans med Will Terry och Lee White tar de tre professionella illustratörerna sig an ämnet illustration. Oavsett om du redan arbetar som illustratör eller vill bli det, är den här podcasten något för dig. Ämnena sträcker sig från hur du kan förbättra din illustrationsstil till serier, från livet som illustratör till affärssidan av yrket. Ett av de roligaste avsnitten jag lyssnade på handlade om några av de misstag som illustratörer har gjort genom åren. Om du känner för att lära dig något samtidigt som du skrattar, lyssna på :Episodio 04: Our Most Embarrassing Stories in Illustration.

The Deeply Graphic Design Cast

Jag minns när den här podcasten först publicerades för flera år sedan. Den svarade på ett verkligt behov av en podcast skapad av grafiska formgivare för formgivare. Om du vill hålla dig uppdaterad om vad som händer i designvärlden och även få råd om yrket, då är det här rätt podcast för dig. Om du arbetar hemifrån som frilansande designer kan du öppna den här podcasten och känna att du befinner dig på ett litet kontor tillsammans med andra designers som pratar om dina favoritämnen. Förutom att de tre medvärdarna pratar om olika ämnen intervjuas också gäster från designbranschen som kan hjälpa dig att marknadsföra ditt företag eller din expertis. För att ge dig ett exempel på några av de ämnen som behandlas hittar vi “5 sätt att öka dina designavgifter” och “Idéer för att generera passiv inkomst och tips för designers”.

The Accidental Creative

Todd Henry, värd för Accidental Creative, pratar om ämnen relaterade till de vanor som hjälper dig att hålla din kreativitet vid liv. Några av de avsnitt som jag identifierar mig mest med är de där han pratar om hur vi inte kan förvänta oss att vara produktiva om vi inte också vårdar vår kreativitet. Om du någonsin har känt dig utmattad eller haft ett kreativt block kommer du definitivt att förstå detta. Todd intervjuar också kreatörer som kan hjälpa oss att hantera tid, skapa kreativa vanor och hålla oss inspirerade. Det här är en podcast att lyssna på när du behöver en dos motivation. Todd Henry har också skrivit en rad böcker om kreativitet.

Pencil Kings

Även om Pencil Kings främst är en konstfokuserad podcast, kan vissa av ämnena också vara av intresse för illustratörer och designers. De senaste avsnitten handlar om konstnärer som har bestämt sig för att ta sitt konstskapande på allvar. Tidigare avsnitt ger råd om olika ämnen, t.ex. hur man blir en serietecknare, hur man blir en designer eller illustratör. De tar också upp affärssidan av konst och design.

Design Matters med Debbie Millman

Detta är utan tvekan en av de mest långlivade podcasts för designers och kreativa i historien. Den presenteras av designern Debbie Millman och har funnits i drygt 14 år. Programmet innehåller intervjuer med ett brett spektrum av kreatörer från olika områden, inklusive designers, konstnärer, illustratörer, fotografer och författare. Som man kan förvänta sig av en programledare som har varit värd för en podcast i så många år är intervjuerna tydliga och välstrukturerade. Ett av mina favoritavsnitt är med Jessica Walsh e Timothy Goodman två designers som arbetar med några galna projekt. Projektet som behandlas i det här avsnittet heter 40 Days of Dating, som också finns i bokform och sannolikt kommer att bli en film i framtiden.

Side Hustle Show

Även om detta kanske inte passar standarddefinitionen av en kreativ podcast, försäkrar jag dig att det gör det. Som kreatörer är vi väldigt mångfacetterade människor. En designer kan till exempel lära sig att skapa videor och skriva regelbundet som en del av marknadsföringen av sin blogg. The Side Hustle Show som leds av Nick Loper kan erbjuda dig många idéer om hur du kan förvandla dessa färdigheter till extrainkomster. Varje vecka intervjuar Nick en person som har gjort detta: vissa av de intervjuade kan medvetet ha börjat generera extrainkomster, andra kan ha startat en blogg om ämnen som är viktiga för dem, som sedan blev en deltids- eller heltidsinkomstkälla. Nick intervjuar också marknadsföringsexperter som kan hjälpa dig att utveckla din verksamhet.

NPR TED Radio Hour

Du har förmodligen redan hört talas om TED Talks, men om du inte är bekant med dem ännu är de korta samtal av människor från hela världen. Talarna kommer från olika områden, inklusive teknik, underhållning och design (Technology, Entertainment and Design, vilket också är akronymen för TED). TED Radio Hour sammanfattar klipp från dessa föredrag i en ljudpodcast med fokus på ett tema. Ett avsnitt är till exempel baserat på temat glädje. Här talar en talare om hur vi kan utforma mer glädjefyllda utrymmen runt omkring oss, medan en uppfinnare skapar roliga men ohjälpsamma robotar. Programmet är en stor inspirationskälla och ger dig också möjlighet att se vilka TED Talk du kanske vill lyssna på i sin helhet.

The Creative Penn

The Creative Penn av Joanna Penn är en podcast tillägnad entreprenörskap och kreativt skrivande. Låt oss inse det, vi behöver alla skriva på ett eller annat sätt, oavsett om det är en blogg för att marknadsföra vårt företag eller enkla inlägg på sociala medier. Även om du inte brinner för att skriva är många av ämnena tilltalande för kreativa personer från andra områden. Joanna Penn, poddens värd, är en person som verkligen kan sin sak: sedan hon lämnade sitt jobb inom IT som gjorde henne olycklig, förändrade hon sitt liv för att bli en mycket framgångsrik kreativ entreprenör. Hon har också anammat självpubliceringsmodellen från början och har många råd att ge inom detta område. Joanna har skrivit essäer och skönlitteratur, även om hon från början inte trodde att hon kunde komma på så kreativa idéer.

Chase Jarvis Live Show

Chase Jarvis är fotograf och grundare av den kreativa utbildningssajten Creative LiveI sin podcast intervjuar han högprofilerade artister, kändisar och kreativa entreprenörer. Det är ett professionellt och lysande program med några fantastiska talare som är där för att inspirera dig och förändra ditt tankesätt till det bättre. Här hittar du många användbara tips från gästerna, om du behöver dem. Förutom ljudversionen finns podcasten också i videoformat på YouTube, mycket professionellt fotograferad i svartvitt precis som du förväntar dig av en fotograf.

Creative Pep Talk

Creative Pep Talk syftar till att erbjuda råd och motivation för att hjälpa dig att få en blomstrande kreativ karriär. Podcasten leds av Andy J Miller (Andy J Pizza), som ursprungligen utbildade sig till grafisk designer, men för närvarande är illustratör, podcaster och talare. Han har också producerat böcker och produkter som han säljer online. Andy tar upp ämnen som är relevanta för kreatörer, t.ex. hur man hittar sin egen stil, blir uppmärksammad och gör reklam för sig själv. I vissa avsnitt är Andy ensam om att ge råd, i andra har han med sig specialgäster som är experter inom sina respektive områden. Missa inte heller de roliga illustrationerna i avsnitten.

Så om du har lite ledig tid och vill ha en dos kreativ inspiration, tveka inte att lyssna på någon av dessa podcasts.