Storlekar på visitkort: de vanligaste storlekarna och måtten för visitkort

Storlekar på visitkort: de vanligaste storlekarna och måtten för visitkort

Massimiliano Santolin Publicerad den 10/26/2023

Vilken storlek har ett visitkort?

Den vanligaste visitkortsstorleken är 85 x 55 millimeter. Detta är standardmåtten för visitkort, som har ett rektangulärt format och vanligtvis tillverkas av 350 g/m² olaminerat papper. Visitkort tillverkas i allmänhet av papper, men användningen av alternativa material som återvunnet papper, plast (metalliserade, transparenta, vita, polykristallina visitkort) och gummikartong sprider sig snabbt.

Storleken på visitkort varierar, men de flesta är lika stora eller mindre än ett vanligt kreditkort (90 x 55 mm). Detta garanterar att visitkortet är lätt att förvara och transportera och praktiskt att använda.

Här är tabellen med de viktigaste visitkortsstorlekarna:

Mått för visitkort
Bredd (mm)Höjd (mm)
90 mm50 mm
85 mm55 mm
75 mm45 mm
55 mm55 mm

De vanligaste måtten på visitkort

Att bli ihågkommen är viktigt.

Det vet alla som deltar i möten, affärsluncher eller samtal på resande fot. Ett utbyte av idéer eller information får en annan betydelse om det avslutas med ett utbyte av visitkort.

Detta beror på att utbytet av ett tryckt visitkort än idag är en praxis som inspirerar till professionalism och förberedelser. Det är därför det är viktigt att känna till de vanligaste visitkortsstorlekarna. På så sätt kommer du att vara redo att skriva ut det bästa visitkortet för dina behov.

Låt oss ta en snabb titt på de vanligaste visitkortsstorlekarna.

Klassiskt rektangulärt visitkort: 85×55 millimeter

Det mest klassiska visitkortet mäter 85 x 55 millimeter och är rektangulärt. Måtten påminner mycket om ett kredit- eller betalkort och gör att visitkorten kan förvaras bekvämt i plånboken. De kompakta måtten garanterar ett universellt visitkort, vars storlek vi alla är vana att se och röra vid. Den tillgängliga ytan är lämplig för att hålla all nödvändig information, fördelad mellan framsidan och baksidan eller bara framsidan av visitkortet. Det kan vara tillverkat av papper eller andra material som återvunnet papper, PVC eller gummikartong.

Visitkortsstorlek 85×55 mm

Rektangulärt visitkort: 90×50 millimeter

Ett annat populärt visitkort är det med måtten 90 x 50 millimeter. Kortet är rektangulärt, men ökar i längd och minskar något i bredd. Visitkortets dimensioner är därmed mer strömlinjeformade och ger det mer elegans. Utrymmet som kan fyllas med text och bilder offras inte på något sätt, vilket garanterar ett visitkort som kan anpassas i stor utsträckning på båda sidor och som är imponerande.

Visitkortsstorlek 90×50 mm

Rektangulärt visitkort: 75×45 millimeter

Ett populärt visitkort är det med måtten 75 x 45 millimeter. Måtten på detta visitkort gör det mindre än det traditionella, men inte mindre effektivt. Kortet är smalare än ett kreditkort och förlitar sig på sin lilla storlek för att sticka ut och för att ännu lättare kunna förvaras i fickor och plånböcker. Den tillgängliga ytan gör det möjligt att inkludera nödvändig information, fördelad mellan fram- och baksida eller endast framsida, men kräver ett mer noggrant val med tanke på den mindre ytan.

Visitkortsstorlek 75×45 mm

Kvadratiskt visitkort: 55×55 millimeter

Det kvadratiska visitkortet med måtten 55 x 55 millimeter minskar storleken ytterligare, till förmån för ett annorlunda koncept. Visitkortet har en kvadratisk form och informationen måste fördelas mer noggrant med tanke på den mindre yta som finns tillgänglig. Text och bilder kommer att vara få och väsentliga, fördelade mellan fram- och baksida. Ett fyrkantigt visitkort är ett alternativ och kan vara en vinnare, med tanke på dess stora hanterbarhet och enkla transport och förvaring. Storleken på detta visitkort understryker dess originalitet och gör att det sticker ut vid första anblicken.

Visitkortsstorlek 55×55 mm

Välj storlek på ditt visitkort, anpassa det, skriv ut det och ta emot det snabbt hemma!