De vackraste fraserna om förändring: ett destillat av inspiration

De vackraste fraserna om förändring: ett destillat av inspiration

Redaktionen Redaktionen Publicerad den 10/10/2023

De vackraste fraserna om förändring: ett destillat av inspiration

Vart skulle vi kunna gå om vi bara hade modet att förändra oss? Vad skulle vi kunna uppnå om vi bara accepterade den där dosen av risk? Tänk på de stora vetenskapsmän, entreprenörer och politiker som trodde på förändring och som forskade, studerade, slet, experimenterade och kämpade tills de uppnådde det. Här får du höra några av deras röster: vi har samlat de bästa meningarna om förändring. Vi hoppas att de kommer att uppmuntra dig att välkomna det nya som väntar på dig.

Bästa fraser om förändring

“Stjärnorna kommer aldrig att stå rätt, och livets trafikljus kommer aldrig att lysa grönt samtidigt. Universum konspirerar inte mot dig, men det strävar inte heller efter att göra det enkelt för dig. Förutsättningarna är aldrig perfekta. “Förr eller senare” är en sjukdom som kommer att leda till att du aldrig kan förverkliga dina drömmar. Listor med för- och nackdelar har nästan samma effekt. Om något är viktigt för dig och du vill förverkliga det “förr eller senare”, gör det. Du kommer att ha tid att rätta till misstag längs vägen” Tim Ferriss, entreprenör, författare och guru.

“Det handlar inte om att ha idéer. Det handlar om att få dem att hända” Scott Belsky, entreprenör och medgrundare av Behance.

“Det snabbaste sättet att förändra sig själv är att umgås med människor som är på det sätt du vill vara” Reid Hoffman, entreprenör och medgrundare av LinkedIn.

“Ta dig ur den berättelse som håller dig tillbaka. Gå in i den nya berättelse som du är villig att skapa” Oprah Winfrey, presentatör, författare och entreprenör.

“Du är aldrig för gammal för att sätta upp ett nytt mål eller drömma en ny dröm” Clive Staples Lewis, författare och teolog.

“Livet handlar inte om att hitta sig själv. Livet handlar om att skapa sig själv” George Bernard Shaw, författare.

“När vi minst anar det ger livet oss en utmaning som testar vårt mod och vår vilja till förändring; vid en sådan tidpunkt är det ingen idé att låtsas som om ingenting har hänt eller säga att vi ännu inte är redo. Utmaningen kommer inte att vänta. Livet ser inte bakåt” Paulo Coelho, författare.

“Det finns två typer av människor som kommer att säga till dig att du inte kan göra skillnad i den här världen: de som är rädda för att försöka och de som är rädda för att du ska lyckas” Ray Goforth, strategichef på Spredfast.

“Makt är förmågan att uppnå mål. Makt är förmågan att åstadkomma förändring” Martin Luther King, aktivist och politiker.

“Under de senaste 33 åren har jag tittat mig i spegeln varje morgon och frågat mig själv: Om det här var den sista dagen i mitt liv, skulle jag då vilja göra det jag ska göra idag? Och varje gång svaret var ‘Nej’ alltför många dagar i rad insåg jag att något måste förändras” Steve Jobs, entreprenör.

“Var den förändring du vill se i världen” Mahatma Gandhi, politiker, filosof, advokat.

“Den svåraste uppgiften i livet är att förändra sig själv” Nelson Mandela, politiker och aktivist.

“Förändring är inte alltid lika med förbättring, men för att förbättra måste du förändras” Winston Churchill, politiker och tidigare premiärminister i Storbritannien.

“Du kanske inte är ansvarig för den situation du befinner dig i, men du kommer att bli ansvarig om du inte gör något för att förändra den” Martin Luther King, aktivist och politiker.

“Endast den klokaste eller den dummaste människan förändras aldrig” Konfucius, filosof.

“Jag är övertygad om att vi även i livets sista ögonblick har möjlighet att förändra vårt öde” Giacomo Leopardi, poet.

“Må jag ha styrkan att förändra de saker jag kan förändra, må jag ha tålamodet att acceptera de saker jag inte kan förändra, må jag framför allt ha intelligensen att veta hur man skiljer dem åt” Tommaso Moro, humanist, författare, politiker.

“Jag vill att varje morgon ska vara ett nytt år för mig. Varje dag vill jag räkna med mig själv och förnya mig själv varje dag” Antonio Gramsci, politiker.

“Ingen människa badar i samma flod två gånger” Herakleitos, filosof.

“Vi behöver inte magi för att förändra världen, inom oss har vi redan all den kraft vi behöver: det är kraften att föreställa oss en bättre värld” J.K. Rowling, författare.

“Det är inte den starkaste av arterna som överlever, inte heller den mest intelligenta, utan den som är mest mottaglig för förändringar” Charles Darwin, biolog.

“Vi gläds åt fjärilens skönhet, men erkänner sällan de förändringar den var tvungen att genomgå för att uppnå denna skönhet” Maya Angelou, poet.

“För alla viktiga förändringar måste vi ta ett språng av tro” William James, psykolog och filosof.

“Om vi vill att allt ska förbli som det är, måste allt förändras” Giuseppe Tomasi di Lampedusa, författare.

“Det finns ingen permanent verklighet förutom förändringens verklighet; permanens är en sinnesillusion” Herakleitos, filosof.

“Genom att förändra sin inre inställning kan människan förändra de yttre aspekterna av sitt liv” William James, psykolog och filosof.

“Det enda konstanta i livet är förändring” Buddha, filosof.

“Alla tänker på att förändra världen, men ingen tänker på att förändra sig själv” Lev Tolstoj, författare och aktivist.

“Ingenting skapas, ingenting förstörs, allt omvandlas” Antoine-Laurent de Lavoisier, kemist och fysiker.

“Vi kan alla återuppfinna oss själva. Om vi inser att vi inte är lyckliga, låt oss ge oss själva en andra chans” Luciano De Crescenzo, författare.

“Vi kan inte förvänta oss att saker och ting förändras om vi fortsätter att göra samma saker” Albert Einstein, fysiker.

“Måttet på intelligens är förmågan att förändra sig när det behövs” Albert Einstein, fysiker.

“Förändring är aldrig smärtsam, det är bara motstånd mot förändring som är det” Buddha, filosof.

“Att börja på en ny väg är skrämmande. Men efter varje steg vi tar inser vi hur farligt det var att stå stilla” Roberto Benigni, skådespelare.

“De människor som är galna nog att tro att de kan förändra världen är de som verkligen förändrar den” Steve Jobs, entreprenör.

“Den som vid femtio års ålder ser världen som han gjorde när han var tjugo har slösat bort trettio år av sitt liv” Muhammad Ali, boxare.

“Förändring är livets regel. Och de som bara ser till det förflutna eller nuet kommer säkert att förlora framtiden” John Fitzgerald Kennedy, politiker, USA:s 35:e president.

“Framsteg är omöjligt utan förändring, och den som inte kan ändra sig kan inte ändra någonting” George Bernard Shaw, författare.

“Om vi inte förändras, växer vi inte. Om vi inte växer, lever vi inte på riktigt” Anatole France, författare.

“Livet tillhör de levande, och de som lever måste vara beredda på förändring” Johann Wolfgang von Goethe, författare.

“När du frestas att reagera på samma gamla sätt, fråga dig själv om du vill vara en fånge i det förflutna eller en pionjär i framtiden” Deepak Chopra, författare.

“Du kan inte gå tillbaka och ändra början, men du kan börja där du är och ändra slutet” C.S. Lewis, författare.

Om några av dessa meningar har fått dig att tänka, ta dem med dig: spara dem, transkribera dem, skriv ut dem, häng upp dem på väggarna i ditt hem eller på ditt kontor. Och lycka till med förändringen!