Motiverande fraser och arbete: en push för att göra bättre ifrån sig

Motiverande fraser och arbete: en push för att göra bättre ifrån sig

Redaktionen Redaktionen Publicerad den 10/26/2023

Motiverande meningar på jobbet: en push för att uppnå nya mål

I vårt arbetsliv, såväl som i vårt privatliv, har vi inte alltid 100 procents batterikraft. Ibland känner vi oss utmattade, vi känner att projektet är för stort för oss, våra medarbetare arbetar med liten övertygelse, teamet är inte enat, vi känner oss inte längre som en “kapabel ledare”. Vi förstår att företaget behöver ta det där extra steget för att förbli konkurrenskraftigt, men vi kan inte ta det steget. Vi känner oss kort sagt omotiverade.

I tider som dessa, när vi vill återfå den energi som får saker att hända, kan lite tankeställare hjälpa oss att få nytt liv. Här hittar du 32 fraser om framgång, engagemang och lagarbete som kan hjälpa dig att samla entusiasm och motivation: läs dem, skriv ut dem och häng upp dem på kontorsväggarna, skriv dem på post-it-lappar och tapetsera ditt kontor, skicka dem till dina medarbetare. De kan hjälpa dig att hitta rätt drivkraft för att ta steget.

8 fraser för att öka engagemanget

“Om du ger ditt bästa i stunden kommer du i nästa stund att befinna dig i den mest fördelaktiga positionen” Oprah Winfrey, TV-presentatör.

“Jag försöker alltid göra det jag inte kan göra, för att lära mig hur man gör det” Pablo Picasso, konstnär.

“Vi vet vad som behöver göras: allt som saknas är viljan att göra det” Nelson Mandela, tidigare president i Sydafrika.

“Gör alltid mer än vad andra förväntar sig av dig” Larry Page, entreprenör och medgrundare av Google.

“Timing, uthållighet och tio års försök kommer att få det att se ut som om du uppnådde framgång över en natt” Biz Stone, entreprenör och medgrundare av Twitter.

“Den bästa förberedelsen inför morgondagen är att göra sitt bästa idag” H. Jackson Brown Jr, författare.

“Framgång är summan av små ansträngningar som upprepas dag för dag” Robert Collier, essäist.

“De flesta människor missar stora möjligheter för att de är klädda i kostym och ser ut som arbete.” Thomas Alva Edison, uppfinnare.

8 fraser för att ingjuta mod

“Och, viktigast av allt, ha modet att följa ditt hjärta och din intuition. På något sätt vet de vad du verkligen vill bli.” Steve Jobs, entreprenör.

“Framgång är förmågan att gå från ett misslyckande till ett annat utan att tappa entusiasmen” Winston Churchill, tidigare premiärminister i Storbritannien.

“Alla människor är entreprenörer, inte för att de borde starta ett företag, utan för att viljan att skapa är kodad i det mänskliga DNA:t” Reid Hoffman, entreprenör, medgrundare av LinkedIn, författare.

“Ge inte upp. Du skulle riskera det en timme före miraklet” Arabiskt ordspråk.

“Om du bara arbetar med det du brinner för behöver du inte ha en genialisk plan för hur saker och ting ska utvecklas” Mark Zuckerberg, entreprenör och grundare av Facebook.

“Jag har misslyckats många gånger i livet. Och det är därför jag till slut vann allt” Michael Jordan, ordförande för Charlotte Hornets och före detta basketspelare.

“Fall sju gånger, res dig upp åtta” Japanskt ordspråk.

“Jag är övertygad om att ungefär hälften av det som skiljer framgångsrika entreprenörer från misslyckade är just uthållighet” Steve Jobs, entreprenör.

8 fraser för att uppmuntra lagarbete

“Om du vill springa fort, spring ensam. Om du vill gå långt, spring tillsammans med någon” Afrikanskt ordspråk.

“Om alla går framåt tillsammans kommer framgången av sig själv” Henry Ford, entreprenör och medgrundare av Ford Motor Company.

“Tvivla aldrig på att en liten grupp omtänksamma och engagerade medborgare kan förändra världen. Det är faktiskt det enda som någonsin har gjort det” Margaret Mead, antropolog.

“Oavsett hur mycket en människa kan göra, oavsett hur engagerande hennes personlighet kan vara, kommer hon inte att komma särskilt långt i affärslivet om hon inte kan arbeta tillsammans med andra” John Craig, matematiker och teolog.

“Var och en för sig är vi en droppe. Tillsammans är vi ett hav” Ryūnosuke Satoro, japansk författare.

“Det fantastiska med lagarbete är att du alltid har andra på din sida” Margaret Carty, författare och verkställande direktör för Maryland Library Association.

“Min affärsmodell är Beatles: de var fyra killar som höll varandras negativa tendenser i schack. De balanserade varandra. Och resultatet blev större än summan av delarna. Det är affärer för mig. Stora saker i näringslivet görs aldrig av en enda person. De görs av ett team av människor” Steve Jobs, entreprenör.

“Med talang vinner man matcher, men det är med lagarbete och intelligens som mästerskap vinns” Michael Jordan, ordförande för Charlotte Hornets och före detta basketspelare.

8 fraser för att stimulera entusiasm

“Hemligheten med förändring är att fokusera all sin energi, inte på att bekämpa det gamla, utan på att bygga det nya” Sokrates, filosof.

“Gör det mesta av din potential, förvandla små gnistor av möjligheter till lågor av prestationer” Golda Meir, tidigare premiärminister i Israel.

“Den enda gränsen för vårt förverkligande i morgon kommer att vara våra tvivel i dag” Franklin Delano Roosevelt, USA:s 32:a president.

“Det finns de som vill att något ska hända, de som önskar att det ska hända och de som arbetar för att det ska hända” Michael Jordan, president för Charlotte Hornets och tidigare basketspelare.

“Om du kan drömma om det, kan du göra det” Walt Disney, animatör.

“Vad behöver du för att starta ett företag? Tre saker: du känner din produkt bättre än någon annan, du känner dina kunder och du vill av hela ditt hjärta lyckas” Dave Thomas, entreprenör och grundare av Wendy’s.

“Om tjugo år kommer du inte att vara besviken på det du gjorde, utan på det du inte gjorde. Så dra upp ankaret, överge säkra hamnar, ta vinden i seglen. Utforska. Dröm. Upptäck.” Mark Twain, författare.

“Det finns en drivkraft som är starkare än ånga, elektricitet och atomenergi: viljan” Albert Einstein, fysiker.

Tyckte du att någon av dessa fraser talade till dig? Skriv då ner dem i din dagbok, skriv ut dem på företagets prylar, dela dem med ditt team. Läs dem igen när du behöver, stanna upp och reflektera över deras innebörd, omsätt deras lärdomar i praktiken. Ibland kan det räcka med att säga eller läsa de rätta orden för att utlösa den vår som för oss tillbaka till motivationen. Att komma tillbaka starkare och mer beslutsam än tidigare!