You are on the .se domain. We recommend you go to the .com domain so that the contents of the website are closer to your language and browsing needs.
ENGLISH(US)
CLOSE
slide 1
slide 2
slide 3
slide 4
slide 5
slide 6

History

Established in 1994 by the businessman Matteo Rigamonti as a service bureau for traditional printing, and transformed into an e-Commerce printing company in 2000. The new millennium marked a turning point for Pixartprinting who addresses the market with the web-to-print formula, thus modifying over the time a traditional workflow into a totally industrial one. At the time it was an innovative business model, implemented in a mature market, which has allowed, during the years, to achieve undisputed leadership in Italy, together with a plan to expand across the border. An expansion project abroad was reinforced in 2011, when the property sold its 75% to Alcedo, Italian leader investment funds in capital growth. Operation target: to move from a family-owned business to a private company, capable of supporting an expansion project and bringing in not only capital but also a strategic contribution to sustain business strengthening. Starting in 2014, Pixartprinting has turned an eye towards the global market. Pixartprinting ingår i Cimpress (Nasdaq: CMPR), världsledande inom masskundanpassning..

Company Values

Company creed: respect for people and the environment, shared and indispensable value for building any relationship and initiative. Company values: innovation, quality, competitiveness, cutting-edge technology.Produkter och tjänster

Pixartprinting kan i alla avseenden anses vara en One Stop Shop för allt från visitkort till tidningar, från affischer till tygflaggor, från displayer i kartong till stora banners. Med ett klick kan du i vår virtuella showcase se ett komplett produktutbud, som kan tillgodose alla tryckbehov hos professionella kunder. Vi erbjuder leveranser inom 48 timmar, 72 timmar eller 5-7 dagar.

Med en konstant implementering av ny teknik, berikas det breda produktutbudet ständigt med syfte att möta och, om möjligt, förutse kundernas behov, genom att erbjuda möjligheten att i sin tur utveckla sin verksamhet inom nya områden.

Virtuell showcase

Utvecklad av vårt team av IT-ingenjörer, har Pixartprintings webbsida designats med samma mjukvara som företagsledningssystemet, vilket ger otroliga fördelar för användare när det gäller flexibilitet och dynamik. En systemguide som är enkel och snabb underlättar också för kunderna i alla offereringsfaser.

En annan fördel med webbsidan är dess innovativa system för filuppladdning som, förutom att vara väldigt intuitivt, även tillhandahåller ett användbart automatiserat rapportsystem som är ansvarigt för att informera våra kunder, i realtid, om avvikelser i beställningsprocessen och att tillhandahålla uppdateringar kring produktionen. Ett spårningssystem som säkerställer pålitlighet, exakthet och öppenhet.

Mjukvaran: företagets ryggrad

Styrkan i produktionsprocessen är den styrande mjukvaran som, i alla avseenden, är företagets ryggrad genom vilken all information passerar, vilket ger möjlighet att i realtid övervaka alla steg i varje process. Detta helt "hemmagjorda" system är designat på en plattformsoberoende mjukvara med öppen källkod och har möjlighet att hantera offerter, beställningar, arbetsflöden och administration. Dessutom styr systemet individuellt vilken tryckteknik som ska användas för varje enskilt projekt, och fördelar det till den mest ekonomiskt effektiva. För att ytterligare optimera produktionsprocessen har Pixartprinting skapat "Uragano" (orkan), en annan "hemmagjord" mjukvara som arbetar i samklang med styrsystemet, harmonierar arbetsflödet och säkerställer automatisering, snabbhet, effektivitet och minimerar felmarginalen. Faktum är att Uragano kan kombinera beställningar på basis av fem variabler: antal, papperstyp och vikt, format och leveranstid. Den automatiska hanteringen av alla pre-press faser tillåter minskad tidsåtgång, lägre startkostnad, minskat materialsvinn och lägre produktionskostnader. En fördel som Pixartprinting för vidare till sina kunder, och erbjuder än mer konkurrenskraftiga priser. Uragano förverkligar ytterligare vår önskan att vara ett fullt automatiserat företag med maximal effektivitet.
Hårdvara: produktionsavdelningen

En av Pixartprintings styrkor är den banbrytande produktionsanläggningen, som vissa kallar för "Lilla Drupa" eftersom den har nästa generations system som inte är äldre än tre år. På grund av det ses företaget som ett landmärke av de flesta stora tillverkare av grafiska system, som ofta erbjuder previewinstallationer av produkter. Detta var fallet nyligen med de nya Komori Lithrone GL 840 P B färg 70x100 skrivarna, utrustade med det nya synkroniserade plåtbytessystemet.


Hela produktionsprocessen följer hårda kvalitetsstandarder.

Produktionsområdet har designats genom att implementera det bästa system som nu finns på marknaden och är praktiskt taget delat i två speglande produktionslinjer: den första linjen för småformat och den andra linjen för storformat. I mitten sitter fraktavdelningen där de två kedjorna möts. Småformatsområdet startar från lagret som ansvarar för papper och rör sig därifrån till själva tryckprocessen och sen efterbehandlingen och slutar vid fraktavdelningen. På liknande sätt har storformatsavdelningen ett lager för kraftiga media och rullar, går vidare genom flatbädds- och rulle-till-rulle systemen och sen till efterbehandling och frakthantering.
Tillgångar småformat

Hos Pixartprinting går digital- och offsettryck hand i hand och anses vara helt komplementära. Den egenutvecklade mjukvaran som hanterar produktionen distribuerar jobben helt automatiskt till rätt ställe, baserat på flera faktorer såsom arbetsbelastning, produktionsoptimering och av kunden önskad leveranstid. Filerna skickas sen till HP Indigo avdelningen, nyligen uppdaterad, eller till offsettryck med Komori system av mycket hög kvalitet.


Digitaltryck småformat

Vid tryck av flera ark för produktion av kataloger och böcker som är häftade, pocketbundna eller limmade i små eller mellanstora serier, fortsätter digital teknologi att vara konkurrenskraftigt jämfört med offset. Pixartprinting tillkännagav nyligen köpet av fyra nya HP Indigo 7600, som kompletterar de fyra 7500 som redan installerats. De nya 7600 är utrustade med en Automatic Alert Agent, ett kontrollsystem som upptäcker och rapporterar eventuella skillnader mellan den digitala filen och det tryckta arket. Även de fyra 7500 som redan installerats ska uppgraderas till de nya modellerna.


Offsettryck småformat 

En "ny" teknik för Pixartprinting som idag använder två Komori Lothrone GL 840 P 8 färg 70x100, komplett med det nya synkroniserade plåtbytessystemet, och installerade hos det Venetianska företaget som först i världen. En teknik som kompletterar den digitala, och som är speciellt konkurrenskraftigt för företaget när det gäller enkelark för medium till stora serier.


Etikettavdelningen

En nyöppnad avdelning, speciellt avsedd för etikettryck till konkurrenskraftiga priser, även för små kvantiteter eller limiterade utgåvor. Vi använder två Epson SurePress L-4033A, av vilken en även har vitt bläck, och ett Sei Laser system för automatisk skärning. Gemensam nämnare för etketter signerade Pixartprinting: utmärkt kvalitet, sexfärgstryck (CMYK + orange och grön), många material att välja på och korta leveranstider.


Tillgångar storformat

Stoltheten hos Pixartprintings storformatsavdelning är den revolutionerande Durst P10 teknologin, en garanti för mycket hög kvalitet och största möjliga konkurrenskraft. Pixartprinting har idag den största installationen med denna teknologi i världen, med 3 st P10 rulle-till-rulle system dedikerade till mikrostans- och bannersystem och 4 st P10 flatbäddssystem med den exklusiva CAP-konfigurationen, med matare & staplare som automatiserade tryckprocessen för kraftiga media och kartong.
Målgrupp

Av våra kunder är ca 90 % professionella aktörer inom den grafiska branschen, främst tryckare, som använder Pixartprintings tjänster för jobb som de själva inte kan ta hand om, antingen på grund av att de inte har rätt tekniska förutsättningar eller inte har produktionskapacitet att utföra jobb med mycket kort leveranstid.


Kundhantering

Pixartprinting är ett rent web-to-print företag. Kunder kan endast se erbjudanden online, välja de produkter de vill ha och fortsätta till den guidade och helt kostnadsfria köpprocessen, och skicka sin order genom en tryckbar fil. För att bryta ner de barriärer som finns hos en del användargrupper, som fortfarande drar sig för att handla online, har Pixartprinting hög fokus på utveckling av sin kundtjänst för att humanisera den service som erbjuds virtuellt online.

Kundservice på telefon, som pratar med kunderna på deras språk, är idag aktivt i de länder där den "virtuella shopen" är aktiv: Italien, Frankrike, Spanien, Storbritannien och Tyskland. Vi erbjuder våra kunder lokala telefonnummer med personal som talar lokalt språk. Vid sidan av det finns en online chattjänst, en snabb och direkt support för web-to-print användare, när de använder den virtuella showcasen.

Vårt kundfokus visar sig också i en filosofi som företaget kallar "trevlig omtryckspolicy", Pixartprinting erbjuder sig att trycka om jobb som enligt kunden är felaktiga, även om det inte nödvändigtvis är Pixartprintings fel. Detta härrör från vår höga nivå av kundlojalitet.

Kundnöjdhet är baserat på flera olika faktorer: hög kvalitet, leveranser i tid och konkurrenskraftiga priser.


Utveckling utomlands

Pixartprinting vänder sig till den europeiska marknaden som ett multinationellt företag som "pratar språket" i varje land, både bokstavligen och bildligt. Av denna anledning har företaget skapat "virtuella butiker", för varje land som ansetts kommersiellt intressant vid den tidpunkten, med skräddarsydda arbetsflöden. Alla dessa har en lokal domän. För tillfället är webbsidan tillgänglig på: italienska, franska, spanska, portugisiska, engelska och tyska.

Positionering

Pixartprinting är en nyckelspelare på marknaden och är inte bara kapabel att vara konkurrenskraftig när det gäller erbjudande, valuta för pengarna och service, utan även att vara innovativ när det gäller strategi. Främsta mål: att förutsäga trender inom tryckbranschen, vara en fullservicepartner för alla tryckbehov och säkerställa en hög kvalitet både när det gäller produkter och service.


Mission

Att tillhandahålla en klassisk produkt, tryck i alla dess former, förgylla den med de element som tilltalar kunden: enkelhet, konkurrenskraftiga priser och snabb hantering.

Framgångsfaktorer

En solid och långsiktig marknadsstrategi, lämplig support för mjukvara och val av banbrytande utrustning pch teknik, val av leverantörer och samarbetspartners med mycket hög kvalitetsnivå. Tre tillgångar på vilka Pixartprinting har baserat utvecklingen av sin verksamhet.